FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U Štajerskoj ponovno poplave i odroni

GRAZ/INNSBRUCK, 27. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Dok poplavama pogođenasredišnja Europa počinje utvrđivati cijenu posljednjih vremenskihnepogoda u kojima je poginulo više desetaka ljudi, austrijskupokrajinu Štajersku pogodile su obilne kiše tijekom noći od petka nasubotu i ponovno nanijele velike štete.
GRAZ/INNSBRUCK, 27. kolovoza 2005. (Hina/DPA) - Dok poplavama pogođena središnja Europa počinje utvrđivati cijenu posljednjih vremenskih nepogoda u kojima je poginulo više desetaka ljudi, austrijsku pokrajinu Štajersku pogodile su obilne kiše tijekom noći od petka na subotu i ponovno nanijele velike štete.

Okruzi Murau i Judenburg posebice su teško pogođeni poplavama i odronima dok se središte Weisskirchena nakon četiri tjedna naplavljivanja našlo pod pola metra vode, priopćila je policija.

U Judenburgu je vozačica s djecom uspjela pobjeći na sigurno prije no što je blatna bujica prekrila njen automobil. Gasen, koji je tijekom prošlog tjedna bio teško pogođen poplavama, također su pogodili odroni. Na tom je području prošlog vikenda 50-godišnja žena poginula u blatnoj bujici.

Istovremeno, tisuće ljudi u pokrajinama Tirolu i Voralbergu, gdje su poplave prekinule telefonske veze i dovod struje, nastavlja sa čišćenjem, a pokrajinski dužnosnici priopćili su da od subote ujutro te veze ponovno funkcioniraju.

Štete na imovini i infrastrukturi procjenjuju se na stotine milijuna eura.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙