FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran obećao "napredak" u pregovorima o nuklearnom pitanju

TEHERAN, 27. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Novi prijedlozi iranskogpredsjednika Mahmuda Ahmadinedžada trebali bi dovesti do napretka ivećih promjena u pregovorima o nuklearnom programu te zemlje, rekao jeu subotu šef iranskog nuklearnog programa Ali Larijani.
TEHERAN, 27. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Novi prijedlozi iranskog predsjednika Mahmuda Ahmadinedžada trebali bi dovesti do napretka i većih promjena u pregovorima o nuklearnom programu te zemlje, rekao je u subotu šef iranskog nuklearnog programa Ali Larijani.

"Novi prijedlozi koje namjeravamo podastrijeti Europljanima omogućiti će nam napredovanje i s tim pozitivnim rezultatima postići ćemo naš cilj", rekao je Ali Larijani.

"Ahmadinedžad nudi promjene čije će pojedinosti biti uskoro objavljene", dodao je i pojasnio da ta inicijativa može omogućiti proširenje međunarodnog sudjelovanja u pregovorima, koje trenutačno vode Velika Britanija, Francuska i Njemačka.

Larijani je izjavio da se "ne slaže da tri europske zemlje djeluju u ime svih država" i ocijenio da se ne bi trebalo zanemariti sudjelovanje pokreta nesvrstanih, Kine i Rusije, koji bi mogli biti osjetljiviji na napore Teherana na nuklearnom planu.

U ime EU, trojka je ponudila Iranu nuklearnu, trgovinsku i političku suradnju u zamjenu za "objektivna jamstva" Irana o isključivo civilnim ciljevima svojih nuklearnih djelatnosti.

Larijani je potvrdio da je Iran nastavio i neće obustaviti svoje aktivnosti konverzije urana, prve etape transformacije prema obogaćenom uranu potrebnom za izradu atomske bombe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙