FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran čeka na ponudu EU do poslijepodneva

TEHERAN, 31. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Iran je Europskoj uniji daovremena do nedjelje poslijepodne da stavi na stol prijedloge onastavku suradnje kako bi se razriješila kriza u pregovorima okoiranskog nuklearnog programa, prenose agencije riječi iranskogpregovarača.
TEHERAN, 31. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Iran je Europskoj uniji dao vremena do nedjelje poslijepodne da stavi na stol prijedloge o nastavku suradnje kako bi se razriješila kriza u pregovorima oko iranskog nuklearnog programa, prenose agencije riječi iranskog pregovarača.

U suprotnom, Islamska će republika, ukoliko europski prijedlozi ne budu dostatni, "djelomično" nastaviti konverziju urana, riskirajući da se zbog toga nađe pred Vijećem sigurnosti UN-a, pojasnio je Ali Agha Mohammadi.

"Jučer smo donijeli odluke utemeljene na tri načela: pregovori se nastavljaju, nećemo obnoviti proces obogaćivanja urana, čekat ćemo na prijedloge EU do danas poslijepodne, do 17 sati po mjesnom vremenu" (12,30 GMT), dodao je Mohammadi.

"Ukoliko europski prijedlozi ne budu zadovoljavali niti minimum naših zahtjeva, nastavit ćemo s jednim dijelom aktivnosti vezanim uz nuklearni program", pojasnio je.

Radi se o nuklearnim aktivnostima u Isfahanu koji bi bili pod kontrolom Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA), dodao je i još jednom istaknuo da Iran "želi nastaviti pregovore s Europljanima".

Jedan je europski diplomat u nedjelju u Parizu iranske izjave, koje je nazvao "teško prihvatljivim pritiscima", ocijenio prijetnjama.

Iran je u studenome prihvatio zamrznuti svoje aktivnosti na obogaćivanju urana kako bi se omogućili pregovori. Ali, Teheran ne želi čuti o definitivnom odustajanju od svog nuklearnog programa.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙