FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Australija traži gotovo 100.000 kvalificiranih imigranata

SYDNEY, 16. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Australija će otvoriti svojavrata za stotinjak tisuća kvalificiranih imigranata u sezoni2005/2006. kako bi popunila prazna radna mjesta koja prijete njezinomekonomskom rastu, a to će vjerojatno biti najveći priljev strane radnesnage od pedesetih godina, priopćili su u utorak službeni izvori.
SYDNEY, 16. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Australija će otvoriti svoja vrata za stotinjak tisuća kvalificiranih imigranata u sezoni 2005/2006. kako bi popunila prazna radna mjesta koja prijete njezinom ekonomskom rastu, a to će vjerojatno biti najveći priljev strane radne snage od pedesetih godina, priopćili su u utorak službeni izvori.

Zemlja je kvotu ulaska stranaca podigla na 97.500 za sljedeću sezonu, odnosno 20.000 više nego za sezonu 2003/2004. Traže se prije svega inženjeri, komercijalisti, računovođe i zaposlenici u zdravstvenom sektoru, pojasnio je za nacionalni glasnogovornik ministarstva za imigracijska pitanja Abdul Rizvi.

Promidžba te akcije bit će organizirana ove godine u Londonu, Berlinu, Amsterdamu i Chennaiu u Indiji, ali "tražimo talentirane osobe" i iz drugih država, dodao je glasnogovornik.

"Ako se sjećate što smo napravili pedesetih godina i kakvog je to utjecaja imalo na Australiju, to ćemo isto napraviti sada", rekao je Rizvi.

Australija je 50-ih provela veliku kampanju koja je privukla oko milijun imigranata iz Velike Britanije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙