FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Eduardo Da Silva i na popisu mlade reprezentacije

ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Pred mladom hrvatskom nogometnomreprezentacijom (U-21) je nastavak kvalifikacija za EP 2006. Početkomrujna očekuju ih gostovanja na Islandu i Malti, pa je izbornik SlavenBilić objavio danas popis igrača na koje računa za ta dva susreta.
ZAGREB, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Pred mladom hrvatskom nogometnom reprezentacijom (U-21) je nastavak kvalifikacija za EP 2006. Početkom rujna očekuju ih gostovanja na Islandu i Malti, pa je izbornik Slaven Bilić objavio danas popis igrača na koje računa za ta dva susreta.

Bilić je pozvao 23 igrača, a nedostaju ozlijeđeni Hajdukov branič Vučko, veznjak Martić, kojemu fali natjecateljskih susreta, te branič Slaven Belupa Bodrušić, koji zbog žutih kartona mora pauzirati. Na popisu su tri vratara. Uz standarne Vranjića i Radmana, pozvan je i mladi Dinamov golman Filip Lončarić.

"Na Vranjića i Radmana, koji imaju 22 godine, više nećemo moći računati u idućem natjecateljskom ciklusu, pa sam odlučio pozvati i 18-godišnjeg Lončarića, kako bi se u budućnosti što lakše uključio u reprezentativne aktivnosti", objasnio je na konferenciji za novinare izbornik Bilić.

Na popisu se nalazi i Dinamov napadač Eduardo Da Silva, koji će se mladoj reprezentaciji priključiti na dan susreta protiv Islanda, budući da je i na popisu izbornika A selekcije Zlatka Kranjčara. Između dvojice izbornika, Kranjčara i Bilića, postoji gentlemanski dogovor da se mladoj reprezentaciji ide na ruku kad god je to moguće.

Izbornik Bilić uputio je poziv i Hajdukovu veznjaku Mladenu Bartuloviću, čiji je nastup zbog ozljede neizvjestan.

"Očekuju nas dvije jako teške utakmice. Island i Maltu smo kod kuće minimalno pobijedili. Posebice je opasan Island, koji je na svom terenu dobio Bugarsku i Švedsku. Ukoliko u ova dva susreta osvojimo šest bodova na pragu smo razigravanja za plasman na EP", rekao je Bilić.

Mlada hrvatska reprezentacija se nakon šest kola nalazi na prvom mjestu kvalifikacijske skupine sa 15 bodova. Jedini poraz Bilićevi izabranici su doživjeli na gostovanju kod Bugara (1:2). Iza nas su Šveđani i Mađari, koji imaju po 12 bodova.

Mladi reprezentativci okupljaju se 28. kolovoza, a trenirat će u Tuhelju. U sklopu priprema odigrat će prijateljsku utakmicu s Čakovcem. Protiv Islanda igraju 2. rujna, a četiri dana kasnije s Maltom.

Na popisu su:

VRATARI - Tomislav Vranjić, Velimir Radman, Filip Lončarić

BRANIČI - Mladen Pelaić, Tomislav Labudović, Vedran Ćorluka, Ivica Vrdoljak, Igor Lozo, Hrvoje Čale

VEZNI IGRAČI - Goran Mujanović, Neven Vukman, Ante Tomić, Ognjen Vukojević, Mario Grgurović, Luka Modrić, Mario Brkljača, Mladen Bartulović

NAPADAČI - Josip Tadić, Hrvoje Čustić, Karlo Primorac, Tomislav Bušić, Eduardo Da Silva, Leon Benko

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙