FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Australija sprema zid od 1.500 km protiv divljih pasa

SYDNEY, 26. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Australija sprema izgradnjuzida duga 1.500 km radi zaštite od divljih pasa koji ubijaju stoku nazapadu zemlje, izjavio je u petak vladin dužnosnik.
SYDNEY, 26. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Australija sprema izgradnju zida duga 1.500 km radi zaštite od divljih pasa koji ubijaju stoku na zapadu zemlje, izjavio je u petak vladin dužnosnik.

Ministar okoliša Ian Campbell, koji zastupa saveznu državu Zapadnu Australiju u parlamentu, predložio je izgradnju velikog zida koji bi se protezao od područja Pilbara na sjeverozapadu države do pustinje Nullarbor na jugu zemlje.

Troškovi se procjenjuju na 15-30 milijuna australskih dolara.

Uzgajivači se žale već godinama na štetu koju stadima ovaca nanose divlji psi koji lutaju u središnjem pustinjskom dijelu Australije.

Inicijativa tog tipa poduzeta je prije više desetaka godina protiv dinga. Podignuta je prepreka duž 5.500 km na jugoistoku zemlje. No neki dijelovi ograde moraju biti popravljeni. Druge, novije dijelove, oštetila je stoka, klokani, emui , deve, poplave i micanje pijeska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙