FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rast dobiti zagrebačkog Hotela Dubrovnik

ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Zagrebački Hotel Dubrovnik prvo jepolugodište ove godine završio s neto dobiti u iznosu od 12,33milijuna kuna uglavnom zahvaljujući naplati potraživanja za smještajprognanika iz prethodnih godina, bez kojih bi dobit hotela bila manjaza 10 posto nego u istom razdoblju prošle godine, navodi se ufinancijskom izvješću Hotela Dubrovnik, koje prenosi Zagrebačkaburza.
ZAGREB, 28. srpnja 2005. (Hina) - Zagrebački Hotel Dubrovnik prvo je polugodište ove godine završio s neto dobiti u iznosu od 12,33 milijuna kuna uglavnom zahvaljujući naplati potraživanja za smještaj prognanika iz prethodnih godina, bez kojih bi dobit hotela bila manja za 10 posto nego u istom razdoblju prošle godine, navodi se u financijskom izvješću Hotela Dubrovnik, koje prenosi Zagrebačka burza.

Ukupni prihodi Hotela Dubrovnik povećani su u prvih šest mjeseci ove godine u odnosu na isto razdoblje lani za 2,7 posto, na 29,33 milijuna kuna.

Pritom su prihodi od smještaja smanjeni za 3,9 posto, a prihodi ugostiteljstva za 10,0 posto, dok su prihodi od zakupa poslovnih prostora povećani za 3,8 posto, stoji u financijskom izvješću.

Istodobno su ukupni rashodi Hotela Dubrovnik, u iznosu od 13,9 milijuna kuna, smanjeni za laganih 0,8 posto, a u njima najveći udio imaju troškovi osoblja, koji su iznosili 5,48 milijuna kuna, također nešto više nego u istim razdoblju lani.

Hotel Dubrovnik je Zagrebačkoj burzi dostavio i obavijest da će do kolovoza ove godine dioničarima tvrtke biti isplaćena razlika dividende za prošlu godinu.

Naime, dioničarima je kao predujam dividende početkom ove godine isplaćeno 37 kuna po dionici, a do kraja kolovoza trebalo bi im biti isplaćeno još 36 kuna po dionici, odnosno do ukupnog iznosa dividende od 73 kune po dionici.

Najveći dioničar Hotela Dubrovnik je ACI grupa, s udjelom od 61,86 posto, dok je Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) vlasnik 11,83 posto dionica tog zagrebačkog hotela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙