FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izraelska policija silom u naselje Neve Dekalim; privedeno 500 prosvjednika

NEVE DEKALIM, 16. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Izraelski policajci silomsu, uz pomoć buldožera, u utorak ujutro ušli u Neve Dekalim, glavnukoloniju u pojasu Gaze, a 500 prosvjednika protiv povlačenja privedenoje noću na utorak.
NEVE DEKALIM, 16. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Izraelski policajci silom su, uz pomoć buldožera, u utorak ujutro ušli u Neve Dekalim, glavnu koloniju u pojasu Gaze, a 500 prosvjednika protiv povlačenja privedeno je noću na utorak.

"Stotine osoba pokušale su ući u Gush Katif na neodgovoran način i morali smo ih spriječiti (...) Neki čelnici iz Yeshe (Vijeće doseljenika za Zapadnu obalu i Gazu) privedeni su na ispitivanje", potvrdio je za radio Uri Bar-Lev, zapovjednik policije za okrug jug.

"Njihovo ponašanje je neodgovorno i opasno i može voditi u katastrofu", dodao je.

Velik broj pripadnika policijskih snaga u utorak ujutro buldožerima je oslobodio ulazak u glavno naselje od 21 kolonije u pojasu Gaze koje trebaju biti evakuirane.

Židovski doseljenici upozoreni su da im rok za dobrovoljno napuštanje područja istječe u ponoć po mjesnom vremenu.

Izraelska vojska procjenjuje da je više od 50 posto doseljenika u području Gaze spremno dobrovoljno napustiti regiju, javio je radio.

Noću na utorak policija je privela oko 500 židovskih aktivista koji se protive povlačenju u vrijeme dok su se pokušavali ubaciti u naselja u pojasu Gaze, prenio je izraelski javni radio., Među privedenima je i nekoliko istaknutih vođa doseljenika, dodao je radio pozivajući se na policijske izjave.

Od 21 naselja, koja trebaju biti evakuirana prema izraelskom planu, tri su prazna a pet ih je gotovo prazno u utorak, dok je sedam naselja spremno iseliti, a samo u njih šest stanovništvo je odlučno pružati otpor, javio je radio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙