FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Počela prisilna evakuacija Izraelaca iz najvećeg naselja u pojasu Gaze

NEVE DEKALIM, 17. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Izraelske snage počelesu u srijedu ujutro prisilnu evakuaciju židovskih doseljenika iz NeveDekalima, najvećeg židovskog naselja u pojasu Gaze, rekao jeglasnogovornik izraelske vojske.
NEVE DEKALIM, 17. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Izraelske snage počele su u srijedu ujutro prisilnu evakuaciju židovskih doseljenika iz Neve Dekalima, najvećeg židovskog naselja u pojasu Gaze, rekao je glasnogovornik izraelske vojske.

"Snage vojske i policije počele su ulaziti u Neve Dekalim. Stigli smo do stadija kada povlačenje mora biti provedeno", rekao je glasnogovornik.

Nekoliko stotina policajaca i vojnika ušlo je tijekom jutra u Neve Dekalim i u još tri kolonije u pojasu Gaze - Ganei Tal, Bedolah i Morag, kako bi evakuirali doseljenike, primjenjujući zakon o izraelskom povlačenju kojim se okončava 38 godina okupacije pojasa Gaze.

Izraelske snage postavile su stanovnicima Neve Dekalima ultimatum za iseljavanje koji je istekao u ponoć s utorka na srijedu.

Oko deset tisuća policajaca i vojnika trebalo bi u srijedu sudjelovati u operacijama iseljavanja doseljenika iz Neve Dekalima, rekao je policijski glasnogovornik.

Jedan je visoki dužnosnik izraelske vlade priopćio da su ukupno četiri naselja od dvadeset i jednog u pojasu Gaze evakuirana, nakon što su svi stanovnici otišli dobrovoljno.

Dodao je da su doseljenici napustili Dugit, Nissanit, Bedolah and Pe'at Sadeh kako bi ispunili rok koji je istekao u ponoć, radije nego da budu prisilno evakuirani.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙