FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nezavisni sindikat MUP-a protiv pozivanja policajaca u vojsku

ZADAR, , 23. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Nezavisnog sindikatadjelatnika MUP-a Zdravko Lončar izvijestio je danas da čak oko 900djelatnika MUP-a koji su završili Policijsku akademiju od 1999. do2001. godine, očekuju poziv za odsluženje vojnog roka.
ZADAR, , 23. kolovoza 2005. (Hina) - Predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a Zdravko Lončar izvijestio je danas da čak oko 900 djelatnika MUP-a koji su završili Policijsku akademiju od 1999. do 2001. godine, očekuju poziv za odsluženje vojnog roka.

"Riječ je o propustu administracije. Po novom Zakonu oni moraju na odsluženje vojnog roka, što znači da će šest mjeseci ostati bez primanja, a to nikoga u ovoj državi ne zabrinjava", rekao je Lončar na konferenciji za novinare u Zadru.

Dodao je da je prvi poziv za odsluženje vojnog roka stigao djelatniku VII. policijske postaje u Zagrebu, Tomislavu Periću, te da se na jesen očekuju novi pozivi.

"Svi ovi policajci su na Policijskoj akademiji imali vojno-policijsku naobrazbu i potpuno je nepotrebno da idu na odsluženje vojnog roka", rekao je predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a.

Istaknuo je kako "nema logike da se nakon tako skupog školovanja policajci pozivaju na odsluženje vojnog roka, gdje će opet šest mjeseci biti na teret poreznih obveznika, a zbog čega će i MUP morati povećati troškove, jer će trebati popuniti njihova radna mjesta".

Predsjednik Nezavisnog sindikata djelatnika MUP-a Zdravko Lončar također je kazao da se Ministarstvo obrane oglušilo na njihov prijedlog o izmjeni Zakona o obrani. Zato je taj sindikat pozao Vladu da potakne izmjene zakona i stavi ih u hitnu saborsku proceduru.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙