FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Majke iz Beslana prosvjeduju pred sudom

VLADIKAVKAZ, 24. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Optužujući sud zazataškavanje propusta odgovornih u akciji spašavanja talaca,petnaestak majki žrtava otmice u Beslanu prosvjedovalo je noću nasrijedu u dvorani Osetijskog suda u Vladikavkazu gdje se sudi jedinompreživjelom teroristu.
VLADIKAVKAZ, 24. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Optužujući sud za zataškavanje propusta odgovornih u akciji spašavanja talaca, petnaestak majki žrtava otmice u Beslanu prosvjedovalo je noću na srijedu u dvorani Osetijskog suda u Vladikavkazu gdje se sudi jedinom preživjelom teroristu.

"(...) Preliminarna istraga (o uzimanju talaca) nije objektivna i nekoliko odgovornih ljudi kojima je dokazana kaznena odgovornost izbjegavaju pravdi", tvrdi predstavnik prosvjednica Taimouraz Čeđimov.

Ukupno je 330 osoba od kojih 186-ero djece ubijeno u talačkoj krizi u Belsanu od 1. do 3. rujna 2004., bez žrtava skupine čečenskih terorista.

Jedini preživjeli napadač je Nurpaši Kulajev kojemu se u Vladikavkazu sudi od 17. svibnja.

Majke žrtava optužuju sudske vlasti da tijekom procesa ne daju odgovor na jedno od bitnih pitanja: koji je bio razlog napada na teroriste koji su izvele ruske specijalne snage a zbog čega su stradali mnogobrojni taoci.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙