FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Naselje Maale Adoumim: Izrael konfiscira palestinsku zemlju za ogradu

JERUZALEM, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Izrael je naredio konfiskaciju120 hektara palestinske zemlje kako bi podigao ogradu oko kolonijeMaale Adoumim na Zapadnoj obali, objavljeno je u srijedu iz izraelskihi palestinskih izvora.
JERUZALEM, 24. kolovoza 2005. (Hina) - Izrael je naredio konfiskaciju 120 hektara palestinske zemlje kako bi podigao ogradu oko kolonije Maale Adoumim na Zapadnoj obali, objavljeno je u srijedu iz izraelskih i palestinskih izvora.

Trasu ograde odobrio je pravni savjetnik izraelske vlade Menahem Mazouz, kazao je dužnosnik kabineta izraelskog premijera Ariela Sharona.

Gradnja ograde trebala bi omogućiti širenje naselja Maale Adoumim (28.000 stanovnika) i povezati to naselje sa židovskim četvrtima u okupiranom istočnom dijelu Jeruzalema koja je Izrael pripojio u lipnju 1967.

Nakon trasiranja ograde, izraelska je vojska naredila konfiskaciju više od 120 hektara palestinske zemlje kod naselja Maale Adoumim, objavili su palestinski izvori.

"Tim će se projektom otcijepiti sjever Zapadne obale od juga i promijeniti demografiju Jeruzalema u korist Izraela", rekao je palestinski stručnjak za kolonizaciju Khalil Toufaqji.

Kazao je da time trasa ograda "zadire" u Zapadnu obalu 15 do 20 kilometara u smjeru Mrtvog mora.

Agencija France presse podsjeća da je američki predsjednik George W. Bush upozorio u proljeće Izrael da će zamrznuti razvoj židovskih kolonija na Zapadnoj obali nakon što je Izrael objavio projekt širenja Maalea Adoumima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙