FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija u Vrbanji uhitila 44 strane osobe u ilegalnom prelasku granice

VINKOVCI, , 24. kolovoza 2005. (Hina) - Djelatnici Policijske upravevukovarsko-srijemske uhitili su u Vrbanji, nedaleko državne granice saSrbijom i Crnolm Gorom 44 osobe koje su bile u dva kombija zagrebačkihregistracijskih oznaka, potvrdio je danas glasnogovornik PUvukovarsko-srijemske Miroslav Janić.
VINKOVCI, , 24. kolovoza 2005. (Hina) - Djelatnici Policijske uprave vukovarsko-srijemske uhitili su u Vrbanji, nedaleko državne granice sa Srbijom i Crnolm Gorom 44 osobe koje su bile u dva kombija zagrebačkih registracijskih oznaka, potvrdio je danas glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske Miroslav Janić.

Osobe iz dva kombija uhićene su jučer, a treći kombi policiji je pobjegao, rekao je Janjić.

Uhićena su 32 albanska i 12 državljana Srbije i Crne Gore, svi podrijetlom s Kosova.

Protiv njih su podneseni zahtjevi za pokretanje prekršajnih postupaka, pa će tijekom dana biti privedeni prekršajnom sucu u Županji.

Provjerom i kriminalističkom obradom je utvrđeno da su pješice prešli državnu granicu Republike Hrvatske sa Srbijom i Crnom Gorom, a dalje su ih trebali prevesti kombi vozilom, čiji su ih vozači napustili i pobjegli.

Janić je potvrdio da je policija tijekom prijepodneva uhitila jednoga vozača i da je riječ o hrvatskom državljaninu.

Kriminalističkom obradom je utvrđeno da je počinio kazneno djelo protuzakonitoga prebacivanja osoba preko državne granice. Zbog toga je uz kaznenu prijavu priveden istražnom sucu Županijskog suda u Vukovaru.

Policija poduzima mjere kako bi pronašla i procesuirala druge počinitelje kaznenog djela koji su u bijegu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙