FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Skok dobiti OMV-a za 63 posto

BEČ, 24. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Austrijska naftna kompanijaOMV u drugom ovogodišnjem tromjesečju ostvarila je skok profita za 63posto, potaknutog akvizicijom rumunjskog SNP Petroma i rastućimcijenama nafte.
BEČ, 24. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Austrijska naftna kompanija OMV u drugom ovogodišnjem tromjesečju ostvarila je skok profita za 63 posto, potaknutog akvizicijom rumunjskog SNP Petroma i rastućim cijenama nafte.

Neto dobit te najveće naftne kompanije u središnjoj Europi dosegnula je u spomenutom razdoblju 337,1 milijun eura. Po podacima OMV-a, zarada prije plaćanja kamata i poreza uvećana je 64 posto, na 510 milijuna eura.

OMV je krajem prosinca dovršio akviziciju rumunjske nafte kompanije koju je platio 1,5 milijardi eura. Time je gotovo utrostručio svoju proizvodnju nafte. Petrom je doprinio ukupnoj zaradi kompanije prije kamata i poreza sa 162,9 milijuna eura.

Poslovanje OMV-a imalo je koristi i od 39-postotnog skoka cijena nafte u drugom ovogodišnjem tromjesečju u odnosu na isto lanjsko razdoblje.

OMV je ponovio da će mu neto dobit u 2005. biti znatno veća nego u 2004. nakon što je austrijska vlada smanjila korporativni porez za trećinu, na 25 posto. U drugoj polovini godine, međutim, u OMV-u očekuju "ublažavanje" margina u preradi nafte.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙