FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Umro glumac Brock Peters iz filma "Ubiti pticu rugalicu"

LOS ANGELES, 24. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Američki glumac BrockPeters koji je tumačio crnog optuženika za silovanje bjelkinje u filmu"Ubiti pticu rugalicu", umro je u utorak u 78. godini u Los Angelesu,objavio je sindikat filmskih glumaca u priopćenju.
LOS ANGELES, 24. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Američki glumac Brock Peters koji je tumačio crnog optuženika za silovanje bjelkinje u filmu "Ubiti pticu rugalicu", umro je u utorak u 78. godini u Los Angelesu, objavio je sindikat filmskih glumaca u priopćenju.

Peters, koji je nekoliko mjeseci bolovao od raka, počeo je u Hollywoodu u sporednim ulogama sredinom 1950.-ih i glumio u pedesetak filmova, među kojima "Porgy i Bess" Otta Premingera iz 1959., te na televiziji. Nastupao je i u kazalištu.

No najzapaženiji nastup imao je u filmu Roberta Mulligana iz 1962. godine, adaptiranom prema knjizi spisateljice Harper Lee, "Ubiti pticu rugalicu", u kojem je tumačio optuženika, žrtvu rasističkih predrasuda u Alabami tridesetih godina. Partner mu je bio Gregory Peck koji je tumačio njegova odvjetnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙