FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sigurnosno stanje u Istarskoj županiji povoljno

PULA, 23. kolovoza 2005. (Hina) - "Stanje sigurnosti na područjuIstarske županije u dva ljetna mjeseca bilo je povoljno, te nisuzabilježeni sigurnosno-rizični događaji koji bi svojim posljedicamamogli ugroziti turističku sezonu", izvijestio je danas na sjedniciPoglavarstva Istarske županije načelnik Policijske uprave istarskeLoris Kozlevac.
PULA, 23. kolovoza 2005. (Hina) - "Stanje sigurnosti na području Istarske županije u dva ljetna mjeseca bilo je povoljno, te nisu zabilježeni sigurnosno-rizični događaji koji bi svojim posljedicama mogli ugroziti turističku sezonu", izvijestio je danas na sjednici Poglavarstva Istarske županije načelnik Policijske uprave istarske Loris Kozlevac.

U lipnju je, u odnosu na prošlogodišnji lipanj, bilo i manje kažnjivih djela iz područja kriminala, ali i iz područja sigurnosti cestovnog prometa.

"Međutim, iako se broj prometnih nesreća tijekom ove godine, u odnosu na prošlu, smanjio za 50 posto, zabrinjava veći broj poginulih na istarskim prometnicama. Tako je do 22. kolovoza u Istri na cestama smrtno stradalo 38 osoba, koliko je poginulih bilo tijekom cijele prošle godine", kazao je Kozlevac.

Županijsko Poglavarstvo danas je dalo i suglasnost za Pravilnik o izmjenama i dopuna Pravilnika o unutarnjem redu Kabineta istarskog župana.

Izmjenama se daje mogućnost da se u kabinetu zaposle, umjesto jednog, dva stručna suradnika na međunarodnim programima i projektima.

Kako je objasnio istarski župan Ivan Jakovčić, nakon što je Istarska županija kao prva hrvatska županija nedavno otvorila svoj ured u Bruxellesu, postoji snažna inicijativa i za otvaranje sličnog ureda u New Yorku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙