FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zaključeno DT-ovo preuzimanje austrijske kompanije tele.ring

BEČ, 10. kolovoza 2005. (Hina/Dpa) - Kontraverzno preuzimanje naaustrijskom tržištu mobilne telefonije noćas je zaključeno, objavio jeu srijedu u Beču glasnogovornik tele.ring kompanije WalterSattlberger.
BEČ, 10. kolovoza 2005. (Hina/Dpa) - Kontraverzno preuzimanje na austrijskom tržištu mobilne telefonije noćas je zaključeno, objavio je u srijedu u Beču glasnogovornik tele.ring kompanije Walter Sattlberger.

Tvrtka tele.ring, četvrta po veličini na austrijskom tržištu, prodana je svom najvećem konkurentu na tome tržištu, T-Mobileu, podružnici njemačkog Deutsche Telekoma, kazao je glasnogovornik.

Ugovor je noćas potpisan u New Yorku, kazao je Sattlberger dodavši da je izvor njegovih informacija prodavač tele.ringa Western Wireless International. Također je u srijedu ujutro potpisan i u Beču, rekla je glasnogovornica T-Mobilea, Andrea Karner.

Cijena je određena na 1,3 milijardu eura. Djelatnici tele.ringa obaviješteni su o prodaji putem SMS-a u srijedu ujutro. Prije stupanja na snagu 2006., spajanje mora odobriti Europska komisija.

Djelatnici tele.ringa oštro su se protivili prodaji kompanije zbog straha od gubitka 1.000 radnih mjesta. No, čelnik T-Mobilea Georg Poelzl kazao je da će biti ukinuto najviše 200 do 300 radnih mjesta.

Tom akvizicijom T-Mobile će imati 3,1 milijun klijenata i praktički dostići vodećeg operatera na tržištu Mobilkom Austriju, koji ima 3,3 milijuna korisnika.

Austrijski institut za ekonomska istraživanja WIFO predviđa da će se tim spajanjem smanjiti konkurentnost i povećati cijene za korisnike usluga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙