FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Odvjetnici tvrde kako je Sadam napadnut na ročištu, Amerikanci opovrgavaju

AMAN, 30. srpnja 2005. (Hina/Reuters/AFP) - Odvjetnici svrgnutogairačkog predsjednika Sadama Huseina u subotu su izjavili da je njihovabranjenika ovaj tjedan, dok je nakon svjedočenja napuštao posebniirački sud u Bagdadu, napao nepoznati muškarac, no američke snagezadužene za njegovu sigurnost to su opovrgnule, dodajući kako se nijedogodilo ništa slično.
AMAN, 30. srpnja 2005. (Hina/Reuters/AFP) - Odvjetnici svrgnutoga iračkog predsjednika Sadama Huseina u subotu su izjavili da je njihova branjenika ovaj tjedan, dok je nakon svjedočenja napuštao posebni irački sud u Bagdadu, napao nepoznati muškarac, no američke snage zadužene za njegovu sigurnost to su opovrgnule, dodajući kako se nije dogodilo ništa slično.

"Dok je predsjednik Sadam Husein napuštao sudnicu, jedna ga je osoba napala i bilo je razmjene udaraca", ističu odvjetnici u priopćenju te dodaju kako predsjednik suda nije zaustavio napad.

Američka vojska, zadužena za Sadamovu sigurnost, opovrgnula je da se taj izgred dogodio.

"Ništa se takvo nije dogodilo Sadamu Huseinu", izjavila je glasnogovornica, pukovnica Kristy Miller.

Zbog spomenutog izgreda, branitelji su najavili bojkot suda ili bilo kakvog odbora za saslušanje sve dok Sadam ne dobije primjerenu pravnu pomoć međunarodnih odvjetnika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙