FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

6 požara blizu španjolskih naselja; požari i u Francuskoj

MADRID, 21. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Španjolska je u nedjeljuposlala dva Canadaira u pomoć susjednom Portugalu dok se na vlastituteritoriju bori sa šest požara koji prijete nastanjenim zonama uGaliciji na sjeverozapadu gdje je tijekom vikenda izbilo 120 požarakojih su većinu, tvrde službeni izvori, potaknuli piromani.
MADRID, 21. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Španjolska je u nedjelju poslala dva Canadaira u pomoć susjednom Portugalu dok se na vlastitu teritoriju bori sa šest požara koji prijete nastanjenim zonama u Galiciji na sjeverozapadu gdje je tijekom vikenda izbilo 120 požara kojih su većinu, tvrde službeni izvori, potaknuli piromani.

Pomoć Portugalu najavila je u nedjelju i Francuska koja se također bori s vatrenom stihijom u području Ardeche.

Na jugu Galicije, blizu granice s Portugalom, šest požara prijetilo je nastanjenim zonama u pokrajinama Ourense i Pontevedra, prema najnovijim podacima koje je u nedjelju popodne objavila regionalna vlada.

Približno 120 požara zabilježeno je u Galiciji tijekom vikenda, od čega se većina pripisuje piromanima, priopćio je isti izvor.

Alfredo Suarez Canal, zadužen za okoliš u regionalnoj vladi, kazao je za radio Cadena Ser da "će trebati analizirati krajem sezone kako poboljšati protupožarnu zaštitu u Galiciji, posebice nakon uhićenja šefa brigade za borbu protiv požara osumnjičena da je podmetnuo požar.

Tridesetrogodišnji muškarac, šef brigade Celanova (pokrajina Ourense), u istoj pokrajini, smješten je u subotu navečer u pritvor.

Prema izvorima, petnaestak požara moglo bi se pripisati tom čovjeku, kojeg je policija stavila pod nadzor prije nekoliko dana, saznavši da je na sumnjiv način izražavao svoje nezadovoljstvo jer nije zaposlen u brigadi svojeg sela Rairiz de Veiga.

U Francuskoj je oko 230 hektara makije izgorjelo u Ardecheu, na jugoistoku, a tijekom akcije gašenja dvojica pilota Trackera poginula su u subotu. Vatra se nastavila u nedjelju ujutro, raspirena jakim vjetrom, doznaje se od vatrogasaca.

U subotu ujutro 45-godišnji pilot instruktor i pilotski vježbenik od 43 godine, pripadnici Civilne zaštite, poginuli su kad se njihov Tracker srušio iz neobjašnjiva razloga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙