FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 21 sat

ZAGREB, 30. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijetado 21 sat
ZAGREB, 30. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 21 sat

BAGDAD - U četiri eksplozije automobila bombi koje su se u subotu poslijepodne dogodile u četirima iračkim gradovima poginula je 21 osoba, objavila je tamošnja policija. Osmero civila poginulo je u eksploziji u gradu Al-Duru, 155 kilometara sjeverno od Bagdada. Petero članova jedne obitelji poginulo je kada je automobil bomba eksplodirao točno pokraj njihova vozila. Napad se dogodio u Baladu, gradu 70 kilometara sjeverno od Bagdada.

LONDON - Britanska policija uhitila je nakon atentata izvedenih 7. i 21. srpnja u Londonu ukupno 28 osoba, od kojih je 12 još zatvoreno u Velikoj Britaniji, naveo je u subotu Scotland Yard u priopćenju kojim se rezimira ta istraga. U sklopu istraga policija je pretražila 14 adresa u Londonu i dvije u Birminghamu, a istražitelji su proučili 8.500 dokumenata i 35.000 kazeta video nadzora. Među 12 osoba koje Scotland Yard još ispituje nalaze se tri moguća sudionika neuspješnih atentata 21. srpnja od kojih su dvojica uhićena u Londonu a jedan u Birminghamu.

RIM - Muškarac uhićen u petak u Rimu, koji je osumnjičen da je jedan od izvršitelja neuspješnih terorističkih napada u Londonu 21. srpnja, protivi se izručenju Velikoj Britaniji, izjavila je u subotu njegova odvjetnica. "Moj klijent ne pristaje na izručenje", kazala je Antonietta Sonnessa nakon što je na rimskom sudu saslušala zahtjev britanskih vlasti za izručenjem. Dodala je da je cijeli slučaj u početnoj i osjetljivoj fazi, ali da može reći da postoje dokazi i elementi koji pobijaju zahtjev za izručenjem.

HAMBURG/PRAG - Troje je ljudi poginulo u olujnom nevremenu koje je tijekom petka i u noći na subotu pogodilo Njemačku i Češku, objavila je agencija dpa. Njemački meteorološka agencija Meteomedia objavila je da je u petak u samo šest sati zabilježila 104.000 udara groma, što je najviše u njezinoj 15-godišnjoj povijesti. Znatnu štetu nevrijeme je proteklih dana učinilo i u Francuskoj, Nizozemskoj i Poljskoj.

LJUBLJANA - Velike gužve na cestama i graničnim prijelazima, te visoke temperature koje su ponegdje dosezale i do 40 stupnjeva u hladu karakterizirale su subotu u Sloveniji, a visoki intenzitet cestovnog prometa od ranih jutarnjih sati povezuje se s "turističkim valom" iz Austrije i Njemačke, te Italije prema Hrvatskoj. Velike kolone zabilježene su u subotu i u Italiji, gdje se na ulazak u Sloveniju čekalo u kolonama dugim 10 kilometara. Slično je bilo i na talijanskim autocestama prema Švicarskoj.

MADRID - Španjolska je samo u lipnju zabilježila 698 šumskih požara zbog čega je privedeno 47 ljudi, objavila je u subotu španjolska civilna zaštita. Civilna zaštita je uspjela ustanoviti uzroke 394 požara: 157 požara je izbilo zbog prirodnih uzroka, 91 požar je izbio nesretnim slučajem, 100 zbog nemara, a 46 ih je namjerno podmetnuto. U Španjolskoj vlada najgora suša od 1946. godine. Prema službenim podacima, od početka godine u Španjolskoj je izgorjelo 60.000 hektara šume.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙