FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Više od 30 požara aktivno u Španjolskoj, dvojica mrtvih

MADRID, 7. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Više od 30 požara još je aktivnou nedjelju u Španjolskoj gdje su dvojica muškaraca poginula u subotuboreći se protiv vatrene stihije u središtu i na sjeverozapadu zemlje,koja je doživjela najveću sušu u posljednjih 60 godina.
MADRID, 7. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Više od 30 požara još je aktivno u nedjelju u Španjolskoj gdje su dvojica muškaraca poginula u subotu boreći se protiv vatrene stihije u središtu i na sjeverozapadu zemlje, koja je doživjela najveću sušu u posljednjih 60 godina.

Španjolska ministrica okoliša Cristina Narbona je istaknula "iznimnu vrućinu i suše" i upozorila da bi se i "najmanja nepažnja mogla pretvoriti u tragediju".

U požaru je poginuo 29-godišnji vatrogasac Javier Tirado boreći se protiv vatre u okolici grada Avile, a poginuo je i 50-godišnji pilot Antonio Diaz kad se njegov zrakoplov za gašenje požara srušio nakon što je ispustio vodu na požar kod Orense u Galiciji.

Najveći dio od 11 požara koji su izbili u subotu samo u pokrajinama Kastilji i Leonu su namjerno izazvani, rekao je savjetnik za okoliša te regije, Carlos Fernandez Carriedo.

U Francuskoj je pak veliki požar opustošio 500 ha u subotu južno od Aix-en-Provencea i u nedjelju ujutro je "smanjen, ali nije ipak stavljen pod kontrolu", rekli su vatrogasci Bouches-du-Rhone, koji strahuju da bi pojava vjetra izazvala nove požare.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙