FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinska raketa ciljala izraelske prosvjednike i usmrtila palestinskog dječaka

GAZA/SDEROT 2. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Raketa, koju su u utorakispalili palestinski militanti ciljajući izraelske prosvjednike, palaje na kuću u pojasu Gaze i usmrtila šestgodišnjeg palestinskog dječakate ranila sedam osoba, objavili su očevici i liječnici.
GAZA/SDEROT 2. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Raketa, koju su u utorak ispalili palestinski militanti ciljajući izraelske prosvjednike, pala je na kuću u pojasu Gaze i usmrtila šestgodišnjeg palestinskog dječaka te ranila sedam osoba, objavili su očevici i liječnici.

Vjeruje se da je meta napada bio skup oko 10.000 Izraelaca koji su u pograničnom gradu Sderot prosvjedovali protiv izraleskog povlačenja iz Gaze, predviđenog kroz dva tjedna.

Prema očevicima raketa je pala na kuću u gradu Beit Hanun, nasuprot Sderota, gdje su Izraelci prosvjedovali optužujući vlasti za izdaju njihovih prava na biblijsku zemlju.

Liječnici su u bolnici proglasili šestgodišnjeg palestinskog dječaka mrtvim dok su među sedmero ranjenih i njegova braća.

Nijedna skupina nije preuzela odgovornost za raketni napad.

Palestinski predsjendik Mahmud Abbas pozvao je na prekid raketnih napada i većina je palestinskih skupina poštivala njegov zahtjev, no neki su ga militanti kršili u znak odmazde za izraelske napada na Zapadnu obalu i uhićenje traženih palestinskih militanata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙