FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 15,30 sati

ZAGREB, 19. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijetado 15,30 sati
ZAGREB, 19. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 15,30 sati

DEN HAAG/ZAGREB - Čelnik Srpske radikalne stranke i haški optuženik Vojislav Šešelj počeo je u petak svjedočiti na haškom suđenju bivšem jugoslavenskom predsjedniku Slobodanu Miloševiću, ističući da su se radikali oduvijek zalagali za Veliku Srbiju dok je "Milošević bio za očuvanje Jugoslavije". Susret dvojice vodećih protagonista ekspanzionističke srpske politike iz 90-ih u sudnici bio je naglašeno srdačan. Šešelj je održao polusatno izlaganje o politici stranke, ideološkim razlikama s Miloševićem te o srpskoj politici 90-ih, a zatim se zdušno prihvatio pobijanja kosovskog dijela optužnice.

BEOGRAD - Bivšeg predsjednika Srbije i SR Jugoslavije, haškog optuženika Slobodana Miloševića neće u subotu, 20. kolovoza na njegov 64. rođendan, posjetiti supruga Mirjana Marković i sin Marko Milošević, piše beogradska "Politika" od petka. Izvor blizak Miloševiću kazao je da Mirjana Marković još nije dobila vizu za posjet suprugu u Scheveningenu. Beogradski mediji prošlih su dana najavljivali mogućnost da Mirjana Marković i Marko Milošević posjete Slobodana Miloševića, s obzirom na to da su nedavno povučene tjeralice protiv njih dvoje.

ZAGREB - Novi hrvatski kontigent od 54 pripadnika otići će do kraja kolovoza u mirovnu misiju NATO-a u Afganistan, najavili su u petak dužnosnici Ministarstva vanjskih poslova. U šestom po redu hrvatskom kontigentu bit će 50 vojnih policajaca i prvi put četiri pripadnika medicinskog tima, rekao je nacionalni koordinator za NATO Pjer Šimunović na konferenciji za novinare. Istaknuo je da je angažman u Afganistanu fundamentalan za ulazak Hrvatske u Sjevernoatlanski savez, važan za nastavak reformi Hrvatske vojske i potvrđuje sposobnost Hrvatske da ispuni svoje međunarodne obveze.

KOELN - Papa Benedikt XVI. molio je pred memorijalnim centrom za žrtve holokausta u sinagogi u Koelnu, drugog dana posjeta Njemačkoj povodom Svjetskog susreta mladeži. Benedikt XVI. prvo je prisustvovao molitvi za mrtve. Potom je nekoliko trenutaka molio ispred memorijalnog centra za židovske žrtve nacizma. Njemački papa Benedikt XVI. osudio je u "pojavu novih znakova antisemitizma" kao i izražavanje "općeg neprijateljstva prema strancima", tijekom posjeta sinagogi u Koelnu.

AMMAN - Nepoznati napadači ispalili su u petak najmanje tri rakete iz jordanskog lučkog grada Aqabe na Crnom moru, ciljajući vojno skladište u luci, pri čemu je poginuo jedan jordanski vojnik, a jedan je ozlijeđen, priopćila je jordanska vlada. Televizija Al Arabiya ranije je javila da se eksplozija dogodila pokraj dva američka broda koja su usidrena u luci, a CNN je objavio da je do nje došlo u lučkom skladištu koje koriste američki brodovi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙