FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NATO se nada da bi se Karadžić mogao uskoro predati

BRUXELLES, 3. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - U sjedištu NATO-a uBruxellesu sve su jače nade da bi se bivši predsjednik bosanskih SrbaRadovan Karadžić mogao uskoro predati Haškom sudu (ICTY) i timeprekinuti desetljeće neugodnosti za Sjevernoatlantski savez čije bi gasnage trebale uhititi.
BRUXELLES, 3. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - U sjedištu NATO-a u Bruxellesu sve su jače nade da bi se bivši predsjednik bosanskih Srba Radovan Karadžić mogao uskoro predati Haškom sudu (ICTY) i time prekinuti desetljeće neugodnosti za Sjevernoatlantski savez čije bi ga snage trebale uhititi.

Izvor iz NATO-a kazao je za Reuters da bi se Karadžić zbog financijskog pritiska na svoje zaštitnike, političkog pritiska na vlasti bosanskih Srba i psihološkog pritiska na svoju obitelj napokon mogao naći pred licem pravde.

"U NATO-u vlada stanovit optimizam da bi se on mogao predati u tjednima koji dolaze. Ponestaje mu novca", rekao je izvor, naglašavajući da nema izravan pristup obavještajnim podacima.

"Postaje mu vrlo teško plaćati mrežu koja ga podupire, tjelesne čuvare. Potrošio je mnogo novca, a nije uspio osigurati nove izvore financiranja", dodao je.

Karadžić se, prema njegovim riječima, zbog pomanjkanja novca teže kreće i zbog toga bi ga se moglo lakše locirati.

Radovan Karadžić je u bijegu otkako ga je ICTY 1995. optužio za genocid, ratne zločine i zločine protiv čovječnosti zbog njegove uloge u ratu u Bosni i Hercegovini od 1992. do 1995. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙