FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Županja: Slika od recikliranog papira za Guinnessov rekord

ŽUPANJA, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Članice županjske udruge građana"Galerija veliki kraj" kasno su popodne na Trgu kralja Tomislava uŽupanji izradile sliku od recikliranoga papira 8x10 metara kojom ćepokušati srušiti Guinnessov rekord.
ŽUPANJA, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Članice županjske udruge građana "Galerija veliki kraj" kasno su popodne na Trgu kralja Tomislava u Županji izradile sliku od recikliranoga papira 8x10 metara kojom će pokušati srušiti Guinnessov rekord.

Slika prikazuje žitno polje s makovima, a za nju je utrošeno oko 650 kilograma papirne kaše namočene u 870 litara boje.

Galerija veliki kraj već se više godina bavi reciklažom papira raznih vrsta, debljine i boja, od kojega slažu suvenire, slike ili uporabne predmete.

Posljednji takav Guinnessov rekord postignut je u Illinoisu (SAD) 2003., kad je izrađena slika 6,8x9,1 metara.

Jedini uvjet za obaranje rekorda, po propozicijama dobivenima iz Londona, bio je da slika bude iz jednog komada.

Članice udruge jutros su počele s izradbom slike koje je priprema trajala gotovo mjesec dana. Voditeljica Galerije veliki kraj Marlena Lončarević rekla je da su veliku pomoć u toj nakani dobili od sponzora koji su im pribavili žicu, platno i konstrukciju s koje mogu raditi sliku.

"Očekujemo da će slika za tri dana biti suha jer je riječ o papirnoj kaši, debljine oko jedan centimetar", rekla je Lončarević.

U subotu bi se slika s konstrukcije trebala skinuti, a zatim impregnirati i ponovno sušiti. Lončarević je pojasnila da je za Guinnessa dovoljno snimiti postupak izradbe i trenutak dizanja platna kako bi se vidjelo da je on u komadu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙