FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Nagodbom od 6,5 milijuna dolara okončan spor oko Picassove slike

LOS ANGELES, 10. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Unuk Židovke čiju suPicassovu sliku ukrali nacisti tijekom Drugog svjetskog rata dobit će6,5 milijuna dolara odštete od Amerikanke koja je djelo kasnije kupilau jednoj galeriji.
LOS ANGELES, 10. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Unuk Židovke čiju su Picassovu sliku ukrali nacisti tijekom Drugog svjetskog rata dobit će 6,5 milijuna dolara odštete od Amerikanke koja je djelo kasnije kupila u jednoj galeriji.

Marilynn Alsdorf iz Chicaga odlučila je da će radije platiti Thomasu Bennigsonu i zadržati sliku nego nastaviti skupi i složeni pravni spor, rekao je njezin odvjetnik.

Alsdorf će moći prodati sliku, čija se vrijednost sada procjenuje na više od 12 milijuna dolara, nakon što nagodbu potvrdi savezni sudac.

Alsdorf i njezin pokojni suprug sliku "Žena u bijelom" iz 1922. kupili su 1975. za 375.000 dolara u jednoj galeriji u New Yorku. Kada ju je 2002. pokušala prodati, stručnjaci su se obratili Registru za izgubljene umjetnine u Londonu, koji je istražio povijest djela.

Bennigsononova baka Carlota Landsberg sliku je na čuvanje povjerila jednom pariškom trgovcu umjetninama kada je pobjegla iz Berlina kasnih 1930-ih, no nacisti su je 1940. opljačkali zajedno s drugim dragocjenostima, utvrđeno je prema dilerovu pismu iz 1958. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙