FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mesić o Vladinu povlačenju suglasnosti s predajom dionica Liburbnie

ZAGREB, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesićdanas nije želio dodatno komentirati Vladino povlačenje suglasnosti spredajom većinskog paketa dionica opatijskih Liburnia Riviera Hoteladvama holdinzima, napominjući da je Vladi i ranije sugerirao da povučesuglasnost.
ZAGREB, 17. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas nije želio dodatno komentirati Vladino povlačenje suglasnosti s predajom većinskog paketa dionica opatijskih Liburnia Riviera Hotela dvama holdinzima, napominjući da je Vladi i ranije sugerirao da povuče suglasnost.

"Predsjednik Republike nema potrebe komentirati, s obzirom da je već rekao kako Vlada treba povući odluku o nagodbi. Na potezu je sada Državno odvjetništvo, a Državna revizija je napravila što je trebala" stoji u Mesićevu pisanom komentaru.

Vladinu suglasnost da se dionice Liburnie predaju SN Holdingu i DOM holdingu radi namirenja državnog duga iz vremena kuponske privatizacije Mesić je još prošlog tjedna ocijenio pogrešnom, uvjeren da bi prikladnije bilo da se, umjesto prodaje, državna imovina daje u koncesiju.

Državna je revizija, u svom izviješću za 2002., upozorila na niz nepravilnosti u kuponskoj privatizaciji, a posebice u nadoknadama dionica, nakon što je utvrđeno da su mnoge dionice prenesene PIF-ovima bezvrijedne, ili je riječ o dionicama tvrtki u stečaju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙