FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izrael oštro protivnicima povlačenja, zabrana ulaska Palestincima mjesec dana

ZAGREB, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Izraelski ministar obrane ShaulMofaz zaprijetio je u utorak oštrom akcijom protiv osoba koje bipokušale spriječiti izraelsko povlačenje iz pojasa Gaze te je najavioda Palestinci neće moći ući u napuštena židovska naselja mjesec dananakon odlaska doseljenika, javljaju agencije.
ZAGREB, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Izraelski ministar obrane Shaul Mofaz zaprijetio je u utorak oštrom akcijom protiv osoba koje bi pokušale spriječiti izraelsko povlačenje iz pojasa Gaze te je najavio da Palestinci neće moći ući u napuštena židovska naselja mjesec dana nakon odlaska doseljenika, javljaju agencije.

Mofaz je na konferenciji za novinare također rekao kako očekuje da će polovica židovskih obitelji napustiti svoje kuće do ponoći kada istječe rok za dobrovoljan odlazak.

"Uložit ćemo sve napore, vojska i policija, da održimo zakon i red u procesu i prema svakome tko bude djelovao protuzakonito postupit će se u skladu sa zakonom", rekao je a prenijela je agencija Associated press.

Palestincima je izraelski mimnistar obrane poručio da neće moći ući u evakuirane kolonije prije isteka jednomjesečnog roka.

"Želim reći Palestincima da ne žure sa slavljem. Naša odluka donesena je kako bi se stvorila bolja sigurnosna, gospodarska i politička situacija i omogućio politički proces u budućnosti", rekao je Mofaz, javila je agencija France presse.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙