FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Papa: Terorizam nije sukob civilizacija

LES COMBES, 21. srpnja 2005. (Hina/DPA) - Papa Benedikt XVI. je kazaoda teroristički napadi ne bi trebali naštetiti dijalogu između trinajveće monoteističke religije svijeta - Islama, Kršćanstva i Judaizmate da tu nije riječ o sukobu civilizacija.
LES COMBES, 21. srpnja 2005. (Hina/DPA) - Papa Benedikt XVI. je kazao da teroristički napadi ne bi trebali naštetiti dijalogu između tri najveće monoteističke religije svijeta - Islama, Kršćanstva i Judaizma te da tu nije riječ o sukobu civilizacija.

"Terorizam je iracionalan. Ovdje nije riječ o sukobu između civilizacija, već o sukobu malih grupa fanatika. Dijalog između tri religije je važan", poručio je Benedikt XVI. u srijedu novinarima tijekom svog odmora u talijanskim Alpama.

"Možemo se samo moliti da ta želja (za nastavkom dijaloga) ojača u svijetu. Nadamo se da će ta želja biti jača od nasilja", dodao je.

Ovo je treći put da Papa osudi terorizam od 7. srpnja, kada su bombaši samoubojice u londonskoj podzemnoj željeznici i javnom autobusu ubili najmanje 50 ljudi.

Napade su izvela četiri mlada britanska muslimana, a taj je događaj povećao zabrinutosti o razdoru među vjerskim zajednicama u Britaniji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙