FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Vatikan iznenađen izraelskom reakcijom na Papine izjave

VATIKAN, 25. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Vatikanski glasnogovornikJoaquin Navarro-Valls izrazio je u ponedjeljak navečer iznenađenjezbog izraelske reakcije na izjavu pape Benedikta XVI. o najnovijimatentatima, te je naglasio da je riječ o iskrivljavanju Papinihmisli.
VATIKAN, 25. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Vatikanski glasnogovornik Joaquin Navarro-Valls izrazio je u ponedjeljak navečer iznenađenje zbog izraelske reakcije na izjavu pape Benedikta XVI. o najnovijim atentatima, te je naglasio da je riječ o iskrivljavanju Papinih misli.

"Što se tiče reakcija izraelske strane na činjenicu da Sveti Otac u nedjeljnom angelusu nije spomenuo Izrael, a spomenuo je neke druge zemlje, treba imati na umu da su se riječi Benedikta XVI. odnosile izričito na atentate izvedene 'ovih dana'", rekao je Navarro-Valls.

"Čudi da se svjesno želi izokrenuti misao Svetog Oca, kada se zna kako su brojni istupi Crkve, njezina učiteljstva i, napokon, pape Benedikta XVI. radi osude svakog oblika terorizma, bez obzira odakle dolazio i protiv koga bio uperen", dodao je.

Apostolski nuncij u Izraelu Pietro Sambi pozvan je u ponedjeljak u izraelsko ministarstvo vanjskih poslova, pošto je Papa izostavio Izrael nabrajajući zemlje pogođene terorističkim atentatima.

U nedjelju, nakon angelusa u talijanskim Alpama, gdje se odmara, Papa je osudio "užasne terorističke atentate koji su prouzročili smrt, razaranje i patnju u raznim zemljama, među kojima su Egipat, Turska, Irak i Velika Britanija".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙