FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Porinut tanker u riječkom brodogradilištu "3. maj"

RIJEKA, 13. kolovoza 2005. (Hina) - U Brodogradilištu "3. maj" danas jeporinut tanker nosivosti 23.400 tona, izgrađen za naručitelja, tvrtku"Carl Buttner" iz Bremena.
RIJEKA, 13. kolovoza 2005. (Hina) - U Brodogradilištu "3. maj" danas je porinut tanker nosivosti 23.400 tona, izgrađen za naručitelja, tvrtku "Carl Buttner" iz Bremena.

Tanker je namijenjen prijevozu ulja i naftnih prerađevina, a izgrađen je za pet mjeseci, čak šest mjeseci prije ugovorena roka.

Nosit će ime "Aurelia", dugačak je 168 metara, širok 26,4 metra, a opremljen je i za plovidbu jednim od pogonskih strojeva u slučaju kvara.

To je treći brod porinut u Brodogradilištu "3. maj" ove godine i šesti izgrađeni tanker za tog njemačkog naručitelja.

Po riječima tehničkog direktora "3. maja" Kristijana Ivančića, ugovorena cijena danas porinutog tankera i prošlog, već isporučenog tankera za tvrtku "Carl Buttner" jest oko 50 milijuna dolara.

Na upit je li Brodogradilište, s obzirom na promjene vrijednosti dolara i veću cijenu čelika na svjetskom tržištu, dogovorilo novu cijenu za taj brod i ostale već ugovorene brodove, Ivančić je odgovorio da je s nekim brodovlasnicima postignut dogovor, a neki su pregovori u tijeku.

Kapaciteti Brodogradilišta "3. maj" popunjeni su do 2008., a veći dio ugovorenih brodova odnosi se na izgradnju 10 brodova za letonske naručitelje, vrijedne 330 milijuna eura.

Nakon porinuća, na isti je navoz postavljena kobilica za izgradnju prvog tankera iz serije od 10 jednakih tankera za letonskog naručitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙