FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30

ZAGREB, 13. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled vijesti do 4,30 sati.
ZAGREB, 13. kolovoza 2005.(Hina) - Pregled vijesti do 4,30 sati.

KARLOVAC - Na području Plitvica sinoć se srušio sportski zrakoplov, a u nesreći su smrtno stradale dvije osobe, doznaje se u karlovačkoj policiji. Po riječima voditelja dežurstva u operativnom centru PU Karlovačke Damira Danilovića, riječ je o malim sportskim zrakoplovima iz Mađarske, koji su u skupini od osam letjelica, poletjeli iz Zagreba. Srušeni zrakoplov s tijelima policija je pronašla u općini Rakovica, nakon dojave građana u 19,30 sati da je zrakoplov zapeo za repetitor, nakon čega se čuo prasak i pojavio gust dim. Jedan iz skupine zrakoplova prisilno je sletio u Drniš, pet ih je stiglo do Zadra, a jednom se izgubio trag, kaže Danilović. U potragu za tim zrakoplovom policija će krenuti ujutro, budući da nije poznato na kom se području izgubio, a eventualnu noćnu potragu sprječava i gusta magla.

PULA - Svečanom dodjelom zahvalnica sinoć je u Puli završen projekt "Eco Heritage Task Force 2005." koji je od 24. srpnja okupio 29 sudionika i desetak voditelja radionica iz 13 zemalja svijeta, od Argentine, Čilea i Australije do Španjolske, Francuske, Italije i Makedonije. U okviru tog programa mladi iz domovine i iseljeništva rade na zaštiti okoliša obnavljajući zapuštene dijelove hrvatskoga prirodno-spomeničkog i kulturno-povijesnog prostora, a ove godine čistili su okoliš vojarne "Karlo Rojc", uređivali najveću pulsku šumu Šijanu, a sudjelovali su i u tri radionice: dramskoj, hrvatskog jezika i rada na internetskoj stranici Task Forcea. Organizator programa je Hrvatska matica iseljenika i grad Pula.

OPATIJA - Iz opatijske gradske uprave jučer je medijima dostavljeno pismo u kojem gradonačelnik Amir Muzur potpredsjedniku Vlade i predsjedniku Upravnog odbora Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) Damiru Polančecu iznosi stajalište stručnog tima gradskog Poglavarstva o "nezakonitu ustupanju 84,58 posto dionica Liburnia Riviera Hotela (LRH) holdinzima Dom i SN." U pismu se, među ostalim, navodi da su nakon stupanja na snagu Zakona o Hrvatskom fondu za privatizaciju ostale na snazi odredbe Zakona o pretvorbi društvenih poduzeća po kojima slijedi da se prodaja trgovačkog društva u idealnom dijelu, odnosno dionica trgovačkog društva s kojima raspolaže Hrvatski fond za privatizaciju može valjano i zakonito izvršiti isključivo javnom dražbom ili nakon javnog prikupljanja ponuda više ponuditelja bez javne dražbe.

ŽUPANJA - Radnici županjske Sladorane jučer su održali skup s kojega su Vladi uputili zahtjev da se odluka o prodaji Sladorane ne donosi bez usuglašavanja s njima. Skup je održan u povodu objavljivanja javnog poziva Hrvatskog fonda za privatizaciju za podnošenje ponuda za kupnju dionica županjske Sladorane u vrijednosti 68,10 posto vrijednosti temeljnog kapitala te tvrtke. Radnici Sladorane izrazili su nezadovoljstvo jer je, kako ističu, administracija Hrvatskog fonda za privatizaciju jednostrano, bez prethodnog usuglašavanja s predstavnicima radnika i kooperanata županjske Sladorane, pripremila prijedlog prodaje dionica društva, a oni su o tome doznali iz medija.

ZAGREB - Među radnjama koje je Državno odvjetništvo zatražilo od policije u rasvjetljavanju "slučaja Kruljac" je i razgovor s Tomislavom Abramovićem, doznaje se u Državnom odvjetništvu. Umirovljeni gardist Abramović u medijima je istupio kao osoba koja je izvršila zapovjed generala Mladena Kruljca, no suprotno optužbama tvrdi da nije pucao "u civila i starca već u naoružanog četnika". Za ratni zločin protiv civila generala Kruljca je optužio bivši pripadnik 3. gardijske brigade Želimir Dragičević. Zamjenik glavnog državnog odvjetnika Dragan Novosel kazao je da zatražene radnje predviđaju i razgovore sa svjedocima, pa tako i Tomislavom Abramovićem. Ponovio je da će nakon što policija obavi svoj dio posla tužiteljstvo odlučiti o utemeljenosti optužbi protiv Kruljca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙