FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

D&B: Hrvatski kreditni rejting nepromijenjen

ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - D&B: Hrvatski kreditni rejtingnepromijenjen
ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - D&B: Hrvatski kreditni rejting nepromijenjen

HINA - Financijski servis

Profil rizičnosti Hrvatske za kolovoz, prema ocjeni svjetske bonitetne kuće Dun&Bradstreet, ostaje nepromijenjen i dalje iznosi DB4d, umjerenog rizika za ulaganja.#L#

Profil rizičnosti obilježen je, kažu analitičari D&B-a, objavljivanjem realnih pokazatelja rasta brutop domaćeg proizvoda (BDP) u prvom kvartalu 2005. Po statističkim podacima gospodarstvo je raslo svega 1,8 posto u odnosu na isti kvartal prošle godine i to je najniža stopa rasta od zadnjeg kvartala 1999.

No, ukupno gledajući, u nadolazećem razdoblju D&B analitičari očekujemo realni rast hrvatskog BDP-a na predviđenom nivou od 3,7 posto za 2005. i 2006. godinu.

Među 25 ocijenjenih zemalja regije, Hrvatska se nalazi na 11. mjestu, jedina s ocjenom DB4d umjerenog rizika za ulaganja, dok su ispred nje s ocjenom DB4c Bugarska i Rumunjska.

Na čelu liste je Slovenija, sa ocjenom DB2c malog rizika za ulaganja, dok je na začelju pet država s ocjenom DB6d - vrlo visokog rizika - Bjelorusija, BiH, Tadžikistan, Turkemnistan i Uzbekistan

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙