FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Omar Bakri pušten na slobodu

BEJRUT, 12. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Fundamentalist Omar BakriMohammed pušten je iz pritvora 24 sata nakon što je uhićen u Bejrutu,rekao je u petak libanonski državni odvjetnik.
BEJRUT, 12. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Fundamentalist Omar Bakri Mohammed pušten je iz pritvora 24 sata nakon što je uhićen u Bejrutu, rekao je u petak libanonski državni odvjetnik.

Saeed Meerza izjavio je kako je naredio da se Bakri oslobodi jer se pokazalo da "nije počinio nikakav zločin i da protiv njega nema kriminalnih dokaza".

Mohammed, koji živi u Londonu od 1986., otputovao je prošlog vikenda u Libanon, gdje je bio i uhićen. U međuvremenu mu je Velika Britanija zabranila povratak u zemlju.

"Ministarstvo unutarnjih poslova donijelo je nalog kojim ukida pravo Omaru Bakriju Mohammedu da neograničeno boravi na britanskom teritoriju jer njegova nazočnost nije u interesu javnog reda i mira", izjavio je glasnogovornik ministarstva unutarnjih poslova.

Omar Bakri Mohammed, koji je sirijskog podrijetla ali posjeduje libanonsku putovnicu, čelnik je ektremističkog pokreta Al Mouhadjiroun, službeno raspuštenog u listopadu 2004. godine.

On je samoubojice koji su počinili atentate 11. rujna 2001. godine nazvao "devetnaestoricom veličanstvenih".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙