FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zbog gađanja autobusa navijača Crvene zvezde uhićeno pet izgrednika

ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Zbog napada na autobuse kojima suodlazili navijači Crvene zvezde nakon završene utakmice s Interom uZaprešiću, uhićeno je pet osoba, priopćila je u petak rano ujutrozagrebačka policija.
ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Zbog napada na autobuse kojima su odlazili navijači Crvene zvezde nakon završene utakmice s Interom u Zaprešiću, uhićeno je pet osoba, priopćila je u petak rano ujutro zagrebačka policija.

U mjestu Pojatno na autobuse su napadači bacili bocu, a na zagrebačkoj obilaznici kod Buzina pirotehničku raketu. Ozlijeđenih nije bilo, ali je na tri autobusa razbijeno ukupno šest stakala.

Nad petoricom uhićenih punoljetnih hrvatskih državljana, u tijeku su prekršajne i kriminalističke obrade. U priopćenju se kaže da je ukupno bilo privedeno 12 osoba.

Osim petorice spomenutih izgrednika, koji su zadržani na obradi, privedeno je 5 gostujućih navijača, od kojih je na prekršajnoj obradi zadržan jedan zbog paljenja baklje na tribini, a ostali su pušteni, te dva domaća, od kojih je jedan zadržan, a drugi pušten.

Od gosujućih navijača, preventivno je bio zadržan u policijskoj postaji navijač koji je poznati izgrednik s utakmice Dinamo - Crvena zvezda iz 1990. Nakon utakmice, on i trojica navijača Crvene zvezde kojima je zapriječen ulazak na stadion jer nisu imali ulaznice, pušteni su, te su s ostalima otputovali iz Hrvatske.

Dvije osobe iz skupine domaćih navijača bile su privedene zbog pokušaja preskakanja ograde i ulaska na teren, kaže se u priopćenju.

O rezultatima prekršajnih i kriminalističkih obrada te o vrsti i broju oduzetih predmeta, novinari će biti obaviješteni na tiskovnoj konferenciji u Policijskoj upravi zagrebačkoj u 10 sati.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙