FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Policija spremna za utakmicu Intera i Crvene zvezde

ZAGREB, 11. kolovoza 2005.(Hina) - Policija je spremna za utakmicuzaprešićkog Intera i beogradske Crvene zvezde, a zakonske odredbe osprječavanju nereda na športskim natjecanjima primjenjivat će sesvugdje gdje će se nalaziti navijači bilo koje momčadi, kazali su učetvrtak dužnosnici zagrebačke policije.
ZAGREB, 11. kolovoza 2005.(Hina) - Policija je spremna za utakmicu zaprešićkog Intera i beogradske Crvene zvezde, a zakonske odredbe o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima primjenjivat će se svugdje gdje će se nalaziti navijači bilo koje momčadi, kazali su u četvrtak dužnosnici zagrebačke policije.

"Zakon će se primjenjivati ne samo na stadionu, nego i po ulicama Zaprešića gdje je stadion, ali i u Zagrebu, na granici i svugdje gdje će se kretati skupine navijača", kazao je načelnik Ureda načelnika zagrebačke policije Krunoslav Borovac.

Odbacio je informacije da će neki Zvezdini navijači u Hrvatsku doputovati u vlastitom aranžmanu. "Čak i ako se to dogodi, oni neće moći na stadion, pa ih upozoravamo da im je bolje niti ne kretati na put", kaže Borovac.

Što se tiče dolaska igrača gostujuće momčadi, on je, prema Borovčevim riječima, prošao bez problema. Pred zagrebačkim hotelom Sheraton gdje su smješteni u srijedu se skupila tek manja grupa hrvatskih navijača i cijeli je događaj prošao bez potrebe za policijskom intervencijom, ustvrdio je.

Dodao je i da policija ima informacije kako su Zvezdini navijači u četvrtak ujutro organizirano krenuli u Hrvatskoj, no zbog sigurnosnih razloga nije želio otkriti kada će stići ili kojim će se putem kretati.

Iako policija ima "razrađenu strategiju sprječavanja nereda" u Zagrebu su se u noći prije utakmice dogodila dva incidenta koje policija povezuje s utakmicom.

Prvi je zabilježen oko 40 minuta nakon ponoći, kada je 54-godišnji Zagrepčanin na središnjem gradskom trgu obučen u dres Crvene zvezde provocirao prolaznike.

Na Trgu bana Jelačića pokušala ga je napasti skupina od 12 mladića među kojima je bio i jedan maloljetnik, a incident je spriječila policija koja je 54-godišnjaka izvukla iz okupljene skupine. No nekoliko mladića pritom je napalo policajce, a jedan od napadača policajca je udario drvenom palicom.

Policija je zbog toga privela svu dvanaestoricu mladića, koji će, kako kažu u zagrebačkoj policiji, cijeli četvrtak provesti na prekršajnoj i kriminalističkoj obradi.

Zbog naročito drskog ponašanja priveden je i 54-godišnji zagrebački "zvezdaš", koji je i nakon što ga je policija spasila nastavio s uvredama i provokacijama.

Drugi incident zabilježen je nešto prije ponoći, kada je policija zapazila desetak mladića kako oko stadiona u Maksimiru skupljaju kamenje. Kada su vidjeli policajce počeli su bježati, no trojica su ipak uhićena i odvedena u postaju, kažu u policiji.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙