FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milan Lukić pristaje da mu sudi Haški sud

BUENOS AIRES, 10. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Bosanski Srbin MilanLukić, optužen za ratne zločine počinjene tijekom rata u BiH, pristaoje u utorak na izručenje Haškom sudu (ICTY), doznaje se izargentinskih sudskih izvora.
BUENOS AIRES, 10. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Bosanski Srbin Milan Lukić, optužen za ratne zločine počinjene tijekom rata u BiH, pristao je u utorak na izručenje Haškom sudu (ICTY), doznaje se iz argentinskih sudskih izvora.

Pojavivši se pred sudom dan nakon uhićenja u Buenos Airesu, Lukić je odbacio optužbe da je tijekom rata u BiH počinio zločine.

"Želim reći istinu i ukloniti mrlju sa svojeg života jer sam optužen za nešto što nisam učinio", rekao je.

Lukić je izrazio spremnost da bude izručen Haškom sudu pod uvjetom da se to dogodi što je prije moguće, prema zapisniku sa saslušanja.

Srbijanski dužnosnici kazali su da je Lukić vodio paravojnu skupinu "Bijeli orlovi", a povezuje ga se i s nekoliko poznatih ubojstava. "Bijele orlove" smatra se odgovornima za otmice, mučenja i ubojstva najmanje stotinu bosanskih muslimana.

Milana Lukića Haški je sud 2000. optužio za zločine protiv čovječnosti i kršenje ratnog prava i običaja, a u Srbiji je u odsustvu osuđen na 20 godina zatvora zbog ratnih zločina. U bijegu je bio od kasnih 1990-ih.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙