FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raste prosječna ljetna temperatura europskih gradova

STOCKHOLM, 10. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Ljetne temperature ueuropskim gradovima narasle su za 2.2 stupnja Celzijusa u posljednjihtrideset godina, a globalno zagrijavanje moglo bi dovesti do još višihtemperatura, upozorio je u srijedu WWF, Svjetski fond za zaštituprirode.
STOCKHOLM, 10. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Ljetne temperature u europskim gradovima narasle su za 2.2 stupnja Celzijusa u posljednjih trideset godina, a globalno zagrijavanje moglo bi dovesti do još viših temperatura, upozorio je u srijedu WWF, Svjetski fond za zaštitu prirode.

Porast temperature pogodio je i zdravstvo u Europi, kaže WWF, te podjeća da je iznimno vruće ljeto 2003. ubilo 40.000 ljudi, većinom u Italiji i Francuskoj.

Istraživanje WWF-a, koje je obuhvatilo 16 glavnih gradova od Stockholma do Rima, pokazalo je prosječni porast temperature od 1 stupnja, ispod čega su samo Dublin, Helsinki i Kopehhagen. Na vrhu liste su Madrid, London i Luxembourg te potom Atena i Lisabon.

"Zabilježen je vrlo značajan porast temperature tijekom ljeta za većinu gradova", rekla je Imogen Zethoven iz WWF-a. "Globalno zagrijavanje znači da će se taj trend nastaviti", dodala je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙