FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hodorkovski prebačen u skupnu zatvorski ćeliju

MOSKVA, 10. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Ruski naftni tajkun MihailHodorkovski prebačen je u zatvorsku ćeliju koju će dijeliti s još 11zatvorenika i više neće imati pristup vijestima, objavio je u srijedunjegov odvjetnik.
MOSKVA, 10. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Ruski naftni tajkun Mihail Hodorkovski prebačen je u zatvorsku ćeliju koju će dijeliti s još 11 zatvorenika i više neće imati pristup vijestima, objavio je u srijedu njegov odvjetnik.

Hodorkovski, bivši čelnik naftne tvrtke Jukos, osuđen je u svibnju na devet godina zatvora zbog neplaćanja poreza i urote. Promatrači ocijenjuju da se radilo o politički motiviranom procesu protiv oštrog protivnika Kremlja.

Odvjetnik Jurij Schmidt izjavio je da je njegov klijent, koji je dosad bio u ćeliji s trojicom zatvorenika opremljenoj TV-om, hladnjakom i s pristupom novinama, kažnjen zbog nedavnog poziva na ujedninjenje oporbe.

Upravitelj ruskog zatvorskog sustava Jurij Kalinin tvrdi, pak, da je Hodorkovski samo prebačen iz jednog dijela zatvora u drugi, jer je kat gdje se nalazi njegova bivša ćelija zatvoren zbog obnove.

Prošlog je tjedna ruski multimilijarder napisao u kolumni u listu Vedomosti da bi liberali trebali udružiti snage s komunističkim i nacionalističkim oporbenim strankama kako bi osigurali parlamentarnu protutežu predsjedniku Vladimiru Putinu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙