FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mandekić: ACI-jeva dobit 2,5 puta veća nego lani

OPATIJA, 10. kolovoza 2005. (Hina) - Tvrtka ACI d.d. (Adriatic CroatiaInternational Club) prvo je ovogodišnje polugodište završila s netodobiti od 4,4 milijuna kuna, što je gotovo dva i pol puta veća dobitnego u isto vrijeme lani, kada je iznosila 1,89 milijuna kuna,istaknuo je danas u priopćenju direktor ACI-ja Damir Mandekić.
OPATIJA, 10. kolovoza 2005. (Hina) - Tvrtka ACI d.d. (Adriatic Croatia International Club) prvo je ovogodišnje polugodište završila s neto dobiti od 4,4 milijuna kuna, što je gotovo dva i pol puta veća dobit nego u isto vrijeme lani, kada je iznosila 1,89 milijuna kuna, istaknuo je danas u priopćenju direktor ACI-ja Damir Mandekić.

Reagirajući na podatke o šestomjesečnom poslovanju ACI-ja u ovoj godini, koje je objavila Varaždinska burza, ACI u današnjem priopćenju pojašnjava da ti podaci nisu usporedivi s podacima iz 2004.

Naime, objašnjavaju, prihod se u 2004. iskazivao po principu fakturirane realizacije, a sada se - od 1. siječnja 2005. - prihod po godišnjem vezu prikazuje kao fakturirana realizacija, ali s razgraničenim prihodom po mjesecima.

Stoga su danas iz ACI-ja dostavili i račun dobiti i gubitka s usporednim podacima za prvih šest mjeseci ove i prošle godine, sukladno novim računovodstvenim politikama.

Tako je po starom izračunu ACI lani u šest mjeseci ostvario 8,5 milijuna kuna dobiti, no, dobit je zapravo, kažu, na realnoj usporednoj osnovi, gdje je prihod za 2004. izveden kao i za 2005., iznosila 1,89 milijuna kuna.

Po računu dobiti i gubitka, ACI je u prvih šest mjeseci ove godine ostvario nešto više od 50,09 milijuna kuna ukupnih prihoda, što je, po usporednim podacima, 9 posto više nego u istom razdoblju prošle godine kada su prihodi iznosili 46 milijuna kuna.

Najviše ukupnih prihoda ili 30,45 milijuna kuna ostvareno je od prodaje u inozemstvu, što je u odnosu na lani 5 posto više, navode iz ACI-ja.

Istodobno, u ACI-ju su za 3 posto u odnosu na prošlogodišnje isto vrijeme, na 45,65 milijuna kuna, porasli ukupni polugodišnji rashodi.

U pojašnjenju i komentaru polugodišnjeg izvješća o poslovanju ACI-ja, objavljenom na Varaždinskoj burzi, navedeno je tek da je od 1. siječnja ove godine došlo do promjene računovodstvenih politika u dijelu prihoda od godišnjeg veza, bez navođenja da zbog toga ovogodišnji podaci o poslovanju nisu usporedivi s lanjskima. Iz ACI-ja navode i da je u ovoj godini u marine ACI sustava uloženo više od 17 milijuna kuna, za razliku od prošlogodišnjih 8,5 milijuna kuna.

U 21 ACI-evoj marini duž jadranske obale, od kojih je 12 na otocima, ukupno je šest tisuća vezova, od čega pet tisuća u moru i tisuću na kopnu, a pružanje usluga u nautičkom turizmu kroz stalni (godišnji i višegodišnji) te mjesečni i dnevni vez osnovna je djelatnost te tvrtke.

Većinski vlasnik ACI-a je Republika Hrvatska, odnosno Državna agencija za osiguranje štednih uloga i sanaciju banaka (DAB), koja, po podacima s Burze, drži 74,80 posto dionica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙