FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TANG: gubitak u prvom polugodištu 549 tisuća kuna

ZAGREB, 29. srpnja 2005. (Hina) - Neto gubitak Tvornice alata NovaGradiška (TANG) u prvom polugodištu ove godine iznosio je 549 tisućakuna, podatak je iz izvještaja o poslovanju TANG-a koji prenosiZagrebačka burza.
ZAGREB, 29. srpnja 2005. (Hina) - Neto gubitak Tvornice alata Nova Gradiška (TANG) u prvom polugodištu ove godine iznosio je 549 tisuća kuna, podatak je iz izvještaja o poslovanju TANG-a koji prenosi Zagrebačka burza.

Gubitak je znatno smanjen u odnosu na 2,45 milijuna kuna, koliko je iznosio u istom prošlogodišnjem razdoblju.

Ukupni prihodi TANG-a u orvoj polovici ove godine iznosili su 12,61 milijuna kuna, što je oko 30 posto više nego prošle godine kada su bili 9,71 milijuna kuna.

Većinu prihoda novogradiška metalska tvrtka ostvarila je u izvozu. Tako su u prvom polugodištu TANG-ovi prihodi od prodaje u inozemstvu iznosili 10,44 milijuna kuna i bili su veći za 51 posto u odnosu na prvo lanjsko polugodište (6,9 milijuna kuna).

Istodobno, ukupni rashodi povećani su za 8 posto, sa 12,16 na 13,16 milijuna kuna.

TANG je osnovan 1946. godine kao zanatska radionica za proizvodnju poljoprivrednog oruđa kovanjem. Sredinom 80-ih godina tvornica je bila na razvojnom vrhuncu, s mogućnošću proizvodnje 20 tisuća tona alata i otkovaka godišnje, te sa 2.200 zaposlenih.

Poduzeće je tijekom Domovinskog rata doživjelo značajna oštećenja (šteta je procijenjena na 6 milijuna eura), što je dovelo do pada proizvodnje, gubitka tržišta i tehnološkog zaostajanja.

Završetkom pretvorbe, 1996. godine, TANG postaje dioničko društvo s temeljnim kapitalom od 8,93 milijuna eura.

Od travnja 2003. godine, poduzeće je privatizirano, a većinski vlasnik postala je talijanska tvrtka EUROZAPPA SPA koja je otkupila 83 posto TANG-ovih dionica od Hrvatskog fonda za privatizaciju.

(Hina) xduk yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙