FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Na popisu loših zrakoplovnih tvrtaka i JAT iz Srbije

RIM, 10. kolovoza 2005. (Hina/AR) - Među drugorazredne i manje sigurnezrakoplovne tvrtke uvrštene su i tri iz Srbije i Crne Gore - Diair,JAT i Montenegro Airlines, objavio je list Corriere della Sera usrijedu.
RIM, 10. kolovoza 2005. (Hina/AR) - Među drugorazredne i manje sigurne zrakoplovne tvrtke uvrštene su i tri iz Srbije i Crne Gore - Diair, JAT i Montenegro Airlines, objavio je list Corriere della Sera u srijedu.

List piše da su Sjedinjene Američke Države načinile popis zemalja čije zrakoplovne tvrtke "nisu položile ispit sigurnosti ustanove 'Federal Aviation Administration' pa su njihovi zrakoplovi podvrgnuti teškim restrikcijama".

U Italiji, kao uostalom i u Europi, zrakoplovi tih tvrtaka mogu slobodno letjeti, a najčešće su to stari Tupoljevi i Antonovi, piše list.

U Americi su Argentina, Bangladeš, Bugarska, Srbija i Crna Gora, Ukrajina i još 22 zemlje stavljene u drugu kategoriju, a u Italiji 17 tvrtaka iz tih zemalja leti bez teškoća.

Coriere della Sera tako spominje da u Italiji lete zrakoplovi tvrtaka za koje se smatra da nisu sasvim sigurne - jedna iz Bangladeša (Bangladesh Biman), jedna iz Argentine (Aerolíneas Argentinas), dvije iz Bugarske (Hemus Air i Skorpion Air), tri iz Srbije i Crne Gore (Diair, JAT i Montenegro Airlines), čak 10 iz Ukrajine i još neke.

Zrakoplovi mnogih od tih tvrtaka dolaze na male zračne luke u Anconu, Pescaru, Rimini itd. Talijanska glasila pišu o sigurnosti zrakoplova nakon što je pokraj Palerma u subotu poslijepodne u more pao zrakoplov tuniske kompanije ATR 72 s 39 putnika i članova posade, od kojih je 16 poginulo.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙