FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Schuessel: sve stranke u austrijskom parlamentu podupiru Hrvatsku

BERLIN, 27. srpnja 2005. (Hina) - Austrijski kancelar WolfgangSchuessel (Austrijska naroda stranka - ÖVP) izjavio je u srijedu urazgovoru za državni radio ORF da će Austrija i dalje pružati podrškuHrvatskoj na njezinom putu ka Europskoj uniji.
BERLIN, 27. srpnja 2005. (Hina) - Austrijski kancelar Wolfgang Schuessel (Austrijska naroda stranka - ÖVP) izjavio je u srijedu u razgovoru za državni radio ORF da će Austrija i dalje pružati podršku Hrvatskoj na njezinom putu ka Europskoj uniji.

Schuessel je reagirajući na najnovije zahtjeve koalicijskog pratnera Saveza za budućnost Austrije (BZÖ) Joerga Heidera da se Austrija založi za zaustavljanje procesa proširenja Europske unije izjavio da se Austrija "uvijek zalagala za Hrvatsku" te da je to "neosporeni stav svih stranaka u austrijskom parlamentu". "Samo se po sebi razumije da će pritom i ostati", smatra Schuessel.

Isto tako je neosporan ulazak Bugarske i Rumunjske u Europsku uniju. "Pristupne ugovore još samo mora potvrditi parlament", smatra austrijski kancelar.

Glede otvaranje pristupnih pregovora s Turskom Schuessel je potvrdio stavove svoje vlade po kojima se početak pregovora odobrava, ali ishod tih pregovara ne jamči nužno i punopravno članstvo. "Punopravno članstvo Turske mora imati i alternative", zaključio je Schuessel.

Schuesselov koalicijski pratner BZÖ, koji je nastao nakon raspada Slobodnjačke stranke Austrije (FPÖ), je ÖVP-u nedavno postavio niz zahtjeva koji se prije svega odnose na poreznu politiku i politiku proširenja Europske unije u kojem je zatraženo zaustavljanje proširenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙