FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadrani preuzeli ljubljansku Union Olimpiju

LJUBLJANA,9. kolovoza(Hina) - Najtrofejniji slovenski košarkaški klub,ljubljansku Union Olimpiju, iz sadašnje će krize pokušati izvućidvojica Zadrana.
LJUBLJANA,9. kolovoza(Hina) - Najtrofejniji slovenski košarkaški klub, ljubljansku Union Olimpiju, iz sadašnje će krize pokušati izvući dvojica Zadrana.

Klub je u utorak na konferenciji za novinare objavio da je novi trener ljubljanskih košarkaša Josip Pino Grdović, a za sportskog direktora postavljen je Hrvoje Ciketić kao predstavnik tvrtke Modul Group, novog poslovnog partnera Uniona Olimpije.

Predsjednik kluba Gregor Fric izjavio je da su ugovori s novim stručnim vodstvom sklopljeni na četiri godine, a u ugovoru je i klauzula o mogućnosti prekida suradnje, ali i njenog nastavka nakon 2009. godine.

"Vrijeme romantike u košarci je prošlost. U euroligi nema amaterskih pristupa i svatko se mora snaći kako najbolje zna", rekao je Fric na konferenciji za novinare.

S dosadašnjim trenerom Sašom Filipovskim postignut je sporazumni prekidu ugovora, a od novog trenera i sportskog direktora očekuje se popuna momčadi i bolji rezultati u domaćem prvenstvu, Goodyear ligi, te plan o uvrštenju na završni Final-four turnir Eurolige u roku nekoliko godina.

Slovenski sportski komentatori smjenu na vrhu Olimpije o kojoj se govori već nekoliko tjedana dočekali su s velikom skepsom, a izražavaju i nedoumice oko tvrtke Modul Group koja bi trebala osigurati stabilnije financiranje kluba uz dosadašnje pokrovitelje, među kojima je najjača pivovara Union.

Klub trenutačno pod ugovorom ima samo 4 igrača, a o prinovama Grdović nije želio govoriti, te je samo najavio početak priprema za 22. ovog mjeseca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙