FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tour: Nova doping afera, Frigo priveden na saslušanje

COURCHEVEL, 13. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Nakon što je jučer zbogdopinga s Tour de Francea izbačen ruski biciklist Jevgenij Petrov,danas je izbila nova afera vezana uz doping. Francuska policijaprivela je na saslušanje talijanskog biciklistu Daria Friga (31) izmomčadi Fassa Bortolo. Talijan je priveden nakon što su u automobilunjegove supruge pronađena nedozvoljena stimulativna sredstva.
COURCHEVEL, 13. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Nakon što je jučer zbog dopinga s Tour de Francea izbačen ruski biciklist Jevgenij Petrov, danas je izbila nova afera vezana uz doping. Francuska policija privela je na saslušanje talijanskog biciklistu Daria Friga (31) iz momčadi Fassa Bortolo. Talijan je priveden nakon što su u automobilu njegove supruge pronađena nedozvoljena stimulativna sredstva.

Vijest o uhićenju Friga potvrdila je i njegova momčad Fassa Bortolo. "Policajci su došli jutros oko 7,30 sati, te su uhitili Daria Friga. On je zadržan na saslušanju. Momčad s ovim slučajem nema nikakve veze. To se tiče isključivo Daria Friga", priopćeno je iz ekipe Fassa Bortolo.

Sličan slučaj dogodio se na Touru 2002. godine, kada su francuski carinici uhitili suprugu litvanskog bicikliste Raimondasa Rumsasa. U njenom automobilu tada je pronađena prilična količina dopinga. Rumsasa i njegovu ženu u studenome ove godine očekuje suđenje u Francuskoj.

Policija odbacuje sličnost ovog slučaja s onim koje se je dogodio 2002. "Ne može se reći da je ovo ista situacija kao i u slučaju Rumsas. Kod Frigove žene pronađeno je puno manje nedozvoljenih stimulativnih sredstava", doznaje se iz izvora bliskog policiji.

Frigo se nalazi na 52. mjestu ukupnog poretka na ovogodišnjem Tour de Franceu. Za vodećim, Lanceom Armstrongom, zaostaje više od 20 minuta.

Jučer je s Toura isključen Rus Jevgenij Petrov (Lampre), kod kojeg je utvrđena prisutnost krvnog dopinga eritropoietina (EPO). Petrov je prvi biciklist koji je izbačen s ovogodišnjeg Toura zbog dopinga.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙