FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan ugovor o uređenju šumskih puteva na Hvaru i Braču

SPLIT, , 9. kolovoza 2005. (Hina) - Splitsko-dalmatinski župan AnteSanader i voditelj splitske podružnice Hrvatskih šuma Ivan Melvanpotpisali su danas u Splitu sa sedam gradonačelnika i načelnika sHvara i Brača ugovore o sufinanciranju čišćenja i uređenja šumskih ipoljskih puteva.
SPLIT, , 9. kolovoza 2005. (Hina) - Splitsko-dalmatinski župan Ante Sanader i voditelj splitske podružnice Hrvatskih šuma Ivan Melvan potpisali su danas u Splitu sa sedam gradonačelnika i načelnika s Hvara i Brača ugovore o sufinanciranju čišćenja i uređenja šumskih i poljskih puteva.

To je dio cjelovitog vladina programa kojim se želi obnoviti velik dio nasada na otocima i osigurati pristupne požarne putove.

Pročelnik Odjela za gospodarstvo Božo Sinčić rekao je da je pripremljen program za dvanaest gradova i općina u županiji, a stajat će ukupno 17 milijuna kuna. U financiranju sudjeluje država, županija, lokalna samouprava i poljoprivrednici.

U okviru programa posadit će se 30.000 sadnica maslina, 70.000 vinove loze, 200.000 lavande, te tisuću voćaka. Polovica nasada već je obnovljena, a sada će se intenzivno raditi na požarnim putovima.

Hrvatske šume su, prema riječima Ivana Melvana, financirale i izradile potrebnu dokumentaciju, a do sada je uređeno 140 kilometara puteva.

Župan Ante Sanader rekao je da je to iznimno važan posao jer, osim zaštite od požara, motivira ljude da obrađuju zemlju. Zato od vas očekujem da već u rujnu dostavite detaljne planove za svoje područje kako bismo nastavili provedbu programa, kazao je župan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙