FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Njemački odvjetnik na strani Britanaca u sporu oko ležaljki na plažama

LONDON, 9. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Odvjetnik iz Koelna stao je uobranu britanskih turista sitih Nijemaca koji ručnicima rezervirajunajbolje ležaljke na plažama u europskim ljetovalištima.
LONDON, 9. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Odvjetnik iz Koelna stao je u obranu britanskih turista sitih Nijemaca koji ručnicima rezerviraju najbolje ležaljke na plažama u europskim ljetovalištima.

"Britanski turist imao bi svako pravo ignorirati rezervaciju ručnikom ako na ležaljki nema nikoga", rekao je Ralf Hocker (34), za "The Guardian" od ponedjeljka.

U knjizi "Novi rječnik čestih pravnih pogrešaka", koja se temelji na proučavanju zakona u Španjolskoj i Njemačkoj, Hocker također navodi da su posjetitelji kafića koji jaknama rezerviraju stolice i pješaci koji pokušavaju sačuvati parkirno mjesto za automobil što još nije stigao također na pravno gledano skliskom terenu.

"Stvar s ručnicima nije tako velika stvar u Njemačkoj, no moram reći da je stereotip istinit - Nijemci doista rezerviraju sve ležaljke", rekao je Hocker.

Time je podržao beskrajne pritužbe britanskih turista. "Treba reći da to izaziva bijes i kod nekih Nijemaca", rekao je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙