FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

V. Britanija traži veleposlanika za Vatikan putem oglasa

LONDON, 22. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Ministarstvo vanjskih poslova V.Britanije zakupilo je reklamni prostor nekoliko dnevnika u potrazi za"visokim uglednikom" za mjesto veleposlanika u Vatikanu.
LONDON, 22. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Ministarstvo vanjskih poslova V. Britanije zakupilo je reklamni prostor nekoliko dnevnika u potrazi za "visokim uglednikom" za mjesto veleposlanika u Vatikanu.

Idealni kandidat mora se "moći podičiti političkom i strateškom vještinom, diplomatskom i humanističkom sposobnošću te dobrim poznavanjem vještine upravljanja", kao i "visokom razinom poznavanja" francuskog i talijanskog jezika.

Početna plaća kreće se između 61.475 i 87.090 eura godišnje, kojoj se pridodaje stan i proračun za osobne troškove u visini 8650 eura na godinu.

Ministar vanjskih poslova Jack Straw izjasnio se u prosincu prošle godine u korist povećane konkurencije za mjesto veleposlanika pri Svetoj Stolici.

Iako se mogu javiti profesionalni diplomati, glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova kazao je da bi i osoba koja nije na visokom javnom položaju mogla biti odabrana ako pokaže iznimne kvalitete za taj posao.

Sadašnja veleposlanica Kathryn Colvin odlazi s tog mjesta u rujnu nakon tri godine dobre i lojalne službe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙