FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Chevron poboljšao ponudu za Unocal

NEW YORK, 20. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Američka naftna kompanijaUnocal prihvatila je poboljšanu ponudu svog konkurenta naftnog divaChevrona o preuzimanju, u visini 17,1 milijardu dolara, priopćeno jeiz obje kompanije.
NEW YORK, 20. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Američka naftna kompanija Unocal prihvatila je poboljšanu ponudu svog konkurenta naftnog diva Chevrona o preuzimanju, u visini 17,1 milijardu dolara, priopćeno je iz obje kompanije.

Ponuda, slabija od one koju je dala kineska državna kompanija China National Offshore Oil Corp. (CNOOC) u visini 18,5 milijardi dolara, bit će podastrta dioničarima koji će o njoj glasovati.

"Unocalov odbor direktora preporuča dioničarima da na posebnom zasjedanju dioničara, zakazanom za 10. kolovoza, glasuju za poboljšanu verziju sporazuma o spajanju sa Chevronom", stoji u zajedničkom priopćenju tih dviju kompanija.

Chevron je revidirao svoju raniju ponudu kojom za kupovinu Unocala nudi 40 posto u gotovini a ostatak u dionicama, pri čemu će isplatiti 7,5 milijardi dolara u novcu i izdati 168 milijuna novih dionica. Nova ponuda nudi 63,01 dolar po dionici Unocala, dok je prijašnja bila u visini 60 dolara.

Kineski rival ponudio je isplatu cijelog iznosa u gotovini no ponuda je izazvala negativne reakcije nekih američkih političara i pozive za intervencijom Kongresa, budući da je riječ o strateškoj imovini.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙