FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zahtjev za darovanje državnih stanova treba predati u roku šest mjeseci

ZAGREB, 8. kolovoza 2005. (Hina) - Branitelji i članovi obiteljipoginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja s područja odposebne državne skrbi trebaju u roku šest mjeseci podnijeti zahtjev daim se daruju stanovi ili kuće u kojima žive, a koje su u vlasništvudržave, priopćeno je danas iz Ministarstva mora, turizma, prometa irazvitka.
ZAGREB, 8. kolovoza 2005. (Hina) - Branitelji i članovi obitelji poginulih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja s područja od posebne državne skrbi trebaju u roku šest mjeseci podnijeti zahtjev da im se daruju stanovi ili kuće u kojima žive, a koje su u vlasništvu države, priopćeno je danas iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Pravo na darovanje državnih stanova i kuća ostvaruju branitelji ili članovi obitelji poginulih branitelja koji su prebivali u tim stanovima i kućama na području posebne državne skrbi 1. kolovoza ove godine, na dan stupanja na snagu Uredbe o darovanju stanova, a u svom vlasništvu nemaju drugih nekretnina na području Hrvatske.

Kao korisnici državnih stanova i kuća trebaju biti evidentirani u Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka.

Država im također uvjetuje da deset godina od darovanja ne smiju te kuće ili stanove prodati.

Obrazac zahtjeva za darovanja stana ili kuće mogu dobiti u svim regionalnim uredima za prognanike, povratnike i izbjeglice ili Upravi za prognanike, povratnike i izbjeglice Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka, gdje mogu dobiti sve potrebne informacije o popunjavanju.

Zahtjeve trebaju ovjeriti kod javnog bilježnika, te predati u regionalne urede ili poslati poštom Upravi u Zagreb.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙